27. aug. 2020

Lundefugl på Runde

Ser du lundefuglen som gjemmer seg i graset? I løpet av den dryge veka me var hos svigers no i sommar, fekk me endeleg komme oss ut til Herøy og Runde. Fuglefjellet ute på Runde har lenge vore ein draum, og saman drog me ut ein fredagskveld, den aller siste i juli. Måtte vente ei stund før me såg lundefuglen, for dei pleier ikkje å komme inn til fjellet før i åtte-tida om kvelden.


Omlag 100.000 par lundefugl hekkar her, så vakre i fargane og søte i uttrykket. Når dei står og tittar, ser dei nesten litt majestetiske ut. Ein av fuglane som kom inn, hadde ein bitteliten fisk i munnen som me rekna med ein unge skulle få. Stilig å få sjå fuglen i sitt rette habitat.


Ikkje enkelt å knipse bra bilete av lundefuglen då den var i lufta, men eg gjorde eit forsøk om ikkje anna. Runde er det sørlegaste fuglefjellet i landet i tillegg til å vere den mest artsrike sjøfuglplassen i Skandinavia. Me såg blant anna storjoen og ein annan større fugl som me ikkje klarte å sjå kva var for noko. Kjempestas å få sjå den flotte lundefuglen, få oppleve denne spesielle øya. For landskapet der ute er noko heilt eige, eg kjem tilbake til det med fleire bilete i eit anna innlegg.

Legg igjen ein fin tanke