19. des. 2022

Gyllengul adventsbakst


Gløymde å lage lussekattar i fjor, og som eg skreiv for to år sidan, har me ikkje ein ordentleg lussekattetradisjon. Men dei me laga i 2020 var såpass gode at me fekk lyst til å lage dei i år også til Luciadagen den trettande desember. I skuffa hadde me safran som me knuste i ein mortar før pulveret blei blanda ut i væska. Stilig å sjå korleis den rustraude safranen etter kvart blir påskegul.






Deigen blei silkemjuk og me delte den så inn i passe store deigemne. Laga forskjellige figurar, putta rosinar på dei alle og sette dei til heving. Og så kor luftige og gylne dei blei, ikkje minst smakte dei veldig godt. Alltid koseleg å lage noko i lag. Kanskje skal me ha julepakkeinnpakkingsdag i lag også, tihi. Avdelingsmøte og elles fikse litt smått og stort i utstillinga, det var min start på veka.

Legg igjen ein fin tanke