27. aug. 2024

Kew Gardens






Kva gjer ein når ein har ein heil dag i London?! Me var ikkje så gira på verken handletur eller museumbesøk, men me hadde høyrt folk skryte av Royal Botanic Gardens i Kew. Altså, Kew Gardens som dei fleste seier i daglegtalen. For å komme oss ut dit, måtte me ta kollektivtransport eit godt stykke. tanken var å ta Underground, men det var arbeid i sporet, så me prøvde Lodnon Overground i staden for. Og det funka bra det også. Eg trur ikkje eg kjem til å skrive så mykje, heller la bileta tale for se sjølve. Men det kan eg seie: det er 121 hektar med hage, blomar, drivhus, palmar og benkar.
 







Inne i drivhusa var det godt over tretti gradar, i alle fall om ein gjekk opp trappene til det øvste nivået. Ornamenterte og flotte trapper, mykje kondens og eg fekk med meg at den spesielle, raude blomedingsen heiter Neoregelia cyanea, så mange plantar og blomar som eg ikkje hadde sett før.


Roser i ein nydeleg oransje farge. Tihi, litt bleikfis, det har ikkje vore mykje sol på oss denne sommaren, men, men ;) Kongeblå kjole må høyrer uansett sommaren til. Inne i eit anna drivhus var det eit lite fossefall og små kumkvats. Og det kjem eit blogginnlegg til frå denne store, vakre hagen.

Legg igjen ein fin tanke