31. okt. 2022

Heddåturen




Lenge sidan sist me gjekk ein av kommunens 52 kvardagsturar, det fekk me til i går. Ute på Gausel, ikkje så langt unna den nye bustaden til broren min, er det fleire parkar, haugar og turstiar. Ein av turane der ute, er Heddåturen. Den er opprinneleg sånn 6 kilometer, men grunna mannen min sin litt vonde fot (overtrakk på fotballtrening), gjekk me ein litt kortare variant. Turen tok oss mellom anna gjennom Gausel fritidsgård, og som førre gong me gjekk i det området, måtte me jo stoppe opp for å helse på dyra. Geitene var ekstra søte og nysgjerrige, både dei små og dei litt større.


Grisen leita etter mat og det same gjorde alpakkaane. Tihi, dei er så artige, ein såg rett på oss som om den poserte og ein annan såg ut som om den hadde noko veldig viktig å fortelje oss. Me såg også to fine kattar på vår veg. Den eine sat heilt stille, så stille inne i skogen og følgde med på kor me skulle. Vidare var det ein annan katt oppe i eit tre (den fauk ned og opp, så den sat ikkje fast, altså). Vanskeleg å ta eit bra bilete av den sidan den var i farta, men sjå så fine teikningar i andletet!






Haustfargar overalt! Gul, oransje, raud, brun. Fargar som skein vakkert då sola innimellom titta fram. Gylne haustblad, alt det gylne haustlauvet. Sundagstur den nest siste dagen i oktober.

Legg igjen ein fin tanke