15. okt. 2022

Damplokomotivtur langt sør i England




Etter å ha tatt oss ein liten dupp i sjøen, åt me ein enkel lunsj på vertshuset. Og så blei det jaggu meg ein damplokomotivtur frå Paignton til Kinsgwear. Av og til stoppar dette toget ved Greenway Halt, ikkje langt unna Greenway House, men som tidlegare nemnt gjorde den ikkje det då me var der, bra tur blei det likevel. Dartmouth Steam Railway er ei togrute som opna i 1859. Dryge hundre år etterpå, i 1972, blei den stengd for vanleg trafikk, og no er det fyrst og fremst ei historisk togrute med damplok, gamle kupéar med stilige setetrekk og perfekt for oss som liker å reise tilbake i tid.




Vel framme i Kingswear, var me ikkje lenge der, for det var Dartmouth som var det endelege målet. Inkludert i togbilletten er nemleg den lille passasjerferja over elva Dart, frå Kingswear til Dartmouth. Hus oppover fjellsida i herlege pastellfargar og ei bittelita minibilferje (som mannen min sa: den hadde ikkje klart seg over Boknafjorden!). Framleis var sola høgt på himmelen, og vel over elva fann me ein iskrembutikk. Kvar vår gelato smakte godt på ein slik solskinsdag,




Me hadde ingen spesiell plan for utflukten vår, anna enn å utforske ein ny stad. Traska rundt i byen, koseleg å slappe av litt ved ein fin paviljong og eg blei ekstra fascinert av byggestilen på mange av husa nede ved hamna. Etter kvart hadde me fått nok sol, og me tok ferja over til Kingswear igjen. Stilig retrostil på togstasjonen der damplokomotivet stod klart til å ta oss tilbake til Paignton.




Gøy å ta ein slik historisk togtur gjennom både skog og sjå, land og strand. Frå togvindauget kunne me sjå folk som bada på stranda og me fekk flott utsikt over landskapet i Devon. At me var i området i fire heile dagar, fekk til å besøke Agatha Christies feriehus, sjå ein miniatyrlandsby, badesvipptur i sjøen, reise med eit historisk tog og berre slappe av – absolutt ein sommarferie me kan like.

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Anonym sa...

Dere fikk jammen oppleve mye, kunne tenkt meg togturen ja😀

Silje sa...

Historiske togruter og gamle damplokomotiv er kjempekoseleg og alltid like gøy å oppleve :)

Legg igjen ein fin tanke