26. sep. 2018

Midt ute i "Heartbeat"-land

Ute på den engelske landsbygda. Det er som å sjå den britiske serien Med hjartet på rette staden, eller Heartbeat som den heiter på engelsk. Flatt, grøne enger, hei på hei lang bortetter vegen. Gamle murhus, hus med panel som lager mønster, sauar som et gras rett utanfor heimen. Eit gammalt par som tar ein rast saman på ein benk. Mellom York og opphaldet vårt på Cawood Castle, hadde me eit døgn der me besøkte Goathland, Whitby, overnatta i Scalby, besøkte Scarborough og Helmsley. Goathland var fyrste stopp og det er faktisk der dei filma Heartbeat i si tid.


Framleis kjem det mange turistar innom for å sjå på politibilen, handle på nærbutikken, stikke innom Aidensfield Arms eller garasjen og begravingsbyrået til Bernie Scripps. Og me var to av dei ;) Eit par dagar før me var der, gjekk skodesplearen som spelte Bernie Scripps bort. Litt vemodig. Det å besøke Goathland var nok aller mest stas for min del sidan det er eg som er størst fan av serien, og som ein ekte turist måtte eg så klart posere foran politibilen! Titta innom suvenirbutikken (kjøpte nokre postkort og ein fin kjøleskapsmagnet) og åt god lunsj inne hos Goathland Tea Rooms.


Var ikkje heilt ferdig med Goathland etter lunsjen: me "berre måtte" gå ned til togstasjonen, ein nydeleg, liten stasjon lang ute på landsbygda. Fekk sett det i herleg haustvêr med den gylne lyngen i haugevis på den eine sida. Stasjonen har blant anna blitt brukt som Hogsmeade Station i Harry Potter-filmane, så også her dukka nerden opp i meg. Altså, ja takk til fleire slike togstasjonar.

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

tea sa...

Der er det så koselig og fint! Og skikkelig stas med Hogsmeade togstasjon ^^

Silje sa...

Kunne ha reist tilbake med ein gong, no i dag, utan problem. Heile Yorkshire, altså. Sukk! <3

Legg igjen ein fin tanke