22. okt. 2015

Nokre tankar og tips om bryllaupsplanlegging

Dette innlegget har eg lenge hatt lyst til å skrive, men eg merkar at det ikkje er så lett å setje ord på alle tankane og minna eg har etter bryllaupet. Me bestemte datoen i februar 2014, nesten halvanna år før sjølve dagen. Som du skjønner har det vore ein lang prosess, og dagane, for å ikkje seie vekene, etter bryllaupet var som eit stort vakuum. Å planleggje eit bryllaup var nok litt meir stress og tidkrevjande enn det eg såg føre meg då me fyrst byrja det heile. Det var så mange detaljar som skulle på plass, både store og små, så kanskje me burde ha hyrt ein bryllaupsplanleggjar?! Neida, alt i alt er eg utruleg glad for at me gjorde så mykje sølv som det me gjorde. Slik fekk me vårt preg på det, akkurat slik me ville. Me sit igjen med så mange fine minne, og me er definitivt mange erfaringar rikare. Nedanfor har eg lista opp ti punkt som eg håper kan vere til nytte for andre:

1. Ikkje tenk at alt må vere hundre prosent perfekt. For kva er eigentleg perfekt?!
2. Viss de har mogelegheit til det: byrj planlegginga tidleg, dei siste månadane går fort!
3. Sett opp et budsjett og prøv å halde deg til det. Kva vil de prioritere og kor kan de spare? Kva for eit type bryllaup og kor mange gjester? Eg skal vere ærleg på å seie at me gjekk litt over budsjettet, men me var no ganske nøkterne i utgangspunktet. Spør også om foreldra har moglegheit til å hjelpe. Våre hjalp til med ein lik sum, men me hadde spart kvar månad i nesten eitt år, så me klarte å betale nesten halvparten av alle utgiftane sjølv.
4. Spør om hjelp, både frå familie og venar. Rett før jul i fjor inviterte eg nokre av mine beste veninner heim på jentekveld kombinert med litt bryllaupsworkshop. Veldig sosialt og veldig praktisk. Me fekk mykje hjelp frå våre foreldre om alt frå råd til kven som kunne køyre bilen etter vigsla. Berre dagar før bryllaupet kom ei av veninnene mine heim til meg for å hjelpe meg å brette kyrkjeprogram og klippe ut menykort. Ein treng ikkje å gjere alt sjølv heile vegen.
5. Ikkje ver redd for å gå dykkar eigen veg. Me sa "nei" til å ha ein profesjonell toastmaster i bryllaupet, det er verkeleg ikkje oss. Eg var fast bestemt på å fikse håret ved hjelp av forlovaren min og ikkje hos ein frisør. Og eg er så glad for at me gjorde det slik.
6. Men lytt likevel til råd der du verkeleg ikkje har peiling, som til dømes bordplassering og transport av gjester til og frå kyrkja.
7. Ikkje sammenlikne dykkar bryllaup med andre sine bryllaup. Alle har kvar sin måte å gjere det på: nokre køyrer open bar, andre eit bryllaup heilt utan alkohol. Nokre har hageselskap og andre har bryllaup tre dagar til ende på eit lite slott.
8. Når den store dagen kjem, hugs å senke skuldrene og kos deg! Det er dykkar dag!
9. Kos deg også med alle førebuingane og etterarbeidet (velje ut bilete, lage takkekort, pakke ut gåver osb.)
10. Til slutt eit lite tips frå mannen: "slapp av, det ordnar seg!"

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Luisa Fernanda del Mar sa...

Fine tips! Likte spesielt godt det fra mannen :) Vi skal gifte oss neste år, heldigvis er hverken jeg eller min mann laget for et tradisjonelt bryllup så vi unngår mange av de vanlige stressmomentene. Men det dukker nok opp en hel haug med egne tenker jeg :p

Silje sa...

Litt stress er det nok uansett, men det er jo også mykje kjekt med det å planleggje eit bryllaup, så alt i alt er det verdt det! :D Og når dagen kjem, så hugs å nyt den og kos deg! Dagen kjem til å vere over på ein blunk ;)

Legg igjen ein fin tanke