25. mai 2018

The Shipwright Inn og ein tur i parken

Som vanleg går tida altfor fort, og det er nesten ei veke sidan me køyrde over til P.E.I. Fyrste natta skulle me bu i Charlottetown, og me hadde bestilt eit rom på vertshuset The Shipwright Inn. På TripAdvisor står det at det er eit B&B (bed and breakfast), men me var begge to einige om at det var meir som eit hotell. Flott fasade og rommet me skulle bu på var endå flottare. Morgenkåper, to gode lenestolar, ei vakker seng og noko rar pynt over badekaret som på ein måte blei fint likevel. I fellestova fann me blant anna eit verdskart der gjestane kan vise kor dei er frå ved å setje ei nål i kartet. Då me skulle setje ei nål i Stavanger, var det ei der frå før, så no står det to i heimbyen.


Bokstøtter av nokre små globusar på kvar side av dei gamle bøkene, og frå forsida minner det meg om fronten på ein bil. Alt det fantasien plutseleg ser. Vertshuset er kanskje ikkje innreidd etter vår stil, men det passar huset ypperleg (og særskilt om ein tenkjer på namnet). Elskar når eit hus har slike detaljar som ein kan titte på, oppdage, drøyme seg vekk i. Gammal peis, sofaen, trøorgelet, fargane, den gamle kjolen, navigasjonsapparata. Frukosten fekk me servert på (sølv)fat og aldri har havregraut smakt så godt. Ei super overnatting på denne imponerande staden!


Dagen etterpå, det vil seie sundagen, hadde me nokre punkt på dagsplanen. Men me tok oss likelev tid til å vandre litt meir i Charlottetown før me køyrde vidare. Gjekk forbi St. Dunstan's Basilica Cathedral med sine rungande tårn, og me såg endå fleire vakre, fargerike hus. Me hadde bestemt oss for å ta turen bort til Victoria Park. På grunn av vêret blei det berre ein kort tur og difor få bilete. Men ein flott promenade nede ved sjøen er det laga til, og det er nok perfekt å vere der på ein solrik og varmare dag. Til slutt sette me oss i bilen og kom oss av garde til neste plass.

Legg igjen ein fin tanke