30. juni 2017

Den fyrste dagen i Berlin

Fyrste jobbdag etter turen er over, bagasjen er komme til rette, det er fredag og helg. Me reiste heim etter to uker på farten i går, frå Budapest til Stavanger via Oslo. Flya gjekk som dei skulle, men på grunn av bagasjekaoset på Gardermoen i går, fekk me ikkje bagasjen før i dag. Det kunne vore verre. To veker er allereie gått sidan me drog til Berlin, vårt fyrste stopp på Interrail-turen.


Etter middag vandra me litt rundt på Potsdamer Platz og fann også Holocaust-minnesmerket. Minnesmerket ligg tett ved Brandenburger Tor og er sette saman av over totusen betongklossar på eit område som er 19 000 m2. Det blei innvia i 2005 og er laga av Peter Eisenman. Spesielt og eg trur ikkje ein skjønner kor store klossane er og kor mykje plass dei tar før ein har vore der sjølv.


Måtte jo, turistar som me var, ta eit bilete av Brandenburger Tor og TV-tårnet. Før me til slutt fann tilbake til hotellet, tok me turen innom parken Tiergarten. For to musikknerdar som oss, var det kanskje litt ekstra artig å sjå den staseleg statuen av Beethoven, Haydn og Mozart ;) Og det var fyrste dag ute på tur. Eg har ein heil haug med bilete, og dei vil nok komme litt etter litt. Men eg veit at det kjem til å ta tid å gå gjennom, lagre, redigere og ev. slette nokre av bileta (TTT – ting tar tid), så blogginnlegga kjem nok til å bli posta gjennom resten av sommaren og utover hausten. Eg har laurdagsvakt i morgon, så no er det på tide å skru av her. God helg alle de som les dette :)

Legg igjen ein fin tanke