12. sep. 2024

Sundvolden Hotel



På Austlandet var det tydeleg at hausten var komme lengre enn her, for langs vegen såg me mykje haustlauv i flotte fargar. Og meir av den heilt nydelege kveldshimmelen! I staden for å bu midt i Oslo, hadde me tinga overnatting på Sundvolden Hotel, omtrent førti minutt unna sentrum.
 

Stort og flott hotellrom, og sjølv om me var litt slitne etter reisinga, sat me ei stund i baren. Fjordsideren var knallgod, me slappa av med kva vår bok, og eg tok nokre bilete av interiøret (hallo, bokhyllene i det eine rommet og det blå lyset rett ved baren). Hotellet går tilbake heilt til 1648, då som gjestgivargard. I dag er det ein del av De Historiske, det er fleire bygg med både spa og konferansesenter, ja, generelt mykje større enn det eg hadde fått med meg før me kom dit. Etter 22. juli var hotellet også ein opphaldstad og møteplass for overlevande og pårørande. Å, den grøne, gamle trappa var superfin, her var det liksom gammalt og nytt om kvarandre.




Frukosten dagen etterpå var ypperleg, og sidan me hadde god tid, utforska me hotellområdet endå litt meir. Sjølv med morgontåke, kunne ein sjå at dette er ein fin plass med lune sitjeplassar ute og eit hotell med historisk sus trass alle nybygga. Og før klokka var halv elleve, drog me vidare.

Legg igjen ein fin tanke