8. okt. 2021

Til oss


Frå dei eldste. Slike bøker ♥︎ Til ungdommen og Til de voksne av Linn Skåber, heilt nydeleg illustrert av Lisa Aisato, er gullbøker. Fulle av gode ord, såre ord, vakre ord, viktige ord. Aisatos illustrasjonar gir orda endå meir tyngde samstundes som dei står flott og vakkert aleine. Med den nyaste boka Til oss – fra de eldste, har dei klart det igjen. Små og lengre tekstar, slåande bilete.

"Og så tror jeg på tårene. Grininga som er flau og øm og som vi egentlig har lyst til å ha for oss selv, og kanskje skal vi det også av og til, kanskje skal vi av og til kjøle oss ned med tårene våre alene. Gråten kan være som en privat, våt klut som ligger slengt over vasken din på badet, og som du må huske å rydde bort før gjestene kommer. Men tårer kan også lede strøm, strøm mellom mennesker som små elektrosjokk, en liten gjenopplivning. Det å gråte nær noen, stå nærme noen, være til trøst for noen, eller bli trøstet selv, det tror jeg på." (s. 239)

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Ida sa...

Åååå, nå ble jeg helt rørt ♥ Dette var bare SÅ vakkert. Både ord og bilder.

Silje sa...

Eg har likt dei to andre bøkene veldig godt, og også denne er rørande og vakker der tekst og illustrasjonar speler så godt i lag ♥

Legg igjen ein fin tanke