30. nov. 2018

Koselege Cawood

God fredag, alle saman! Eg tenkte å innleie helga med dei siste bileta frå Yorkshire. Den siste heile dagen vår var me som nemnt ein tur innom Selby, og etterpå berre traska me rundt i Cawood, rett i nabolaget der me budde. Tok ein kaffi og eit kakestykke på deling på koselege The Pickled Postie.


Me hadde ingen spesiell plan anna enn å spasere, ta det med ro og berre nyte den siste dagen av ferien vår. Synest det er så sjarmerande med alle murhusa rundt om på den engelske landsbygda. Den smale brua inn til Cawood, dei like smale gatene og ser du forresten heksa på døra?


Diggar den grøne fasaden, både dørene og grønfargen på dei glatte mursteinane. Sola skein og eg fekk fanga nokre av dei fine solstrålane på bileta. Midt blant all murstein og dei lyse betonghusa, såg eg eit lilla hus. Kanskje ikkje dei store shoppingmoglegheitene eller den største byen (eller landsbygda), men det er jaggu meg koseleg i Cawood. Og ikkje er det lang til York heller.


På veg tilbake til Cawood Castle, traff me på ein finfin katt rett omtrent rett utanfor døra. Den traska rundt og skulle på ein måte vise oss vegen rundt og bak slottet. Tok ein liten selfie foran slottet med kofferten rett ved oss. For etter kvart var det på tide å køyre av garde til York. Fin togstasjon å reise frå. Me reiste med toget til Manchester flyplass og overnatt på eit hotell i nærleiken. Flyet gjekk tidleg dagen etterpå, og ein kjempeflott og avslappande ferie var over.

Legg igjen ein fin tanke