15. nov. 2017

Museumstur på eit slott

Slottet, eller palasset, i Budapest er enormt, verkeleg ingen tvil om det. I delar av bygget er det museum, til dømes historisk museum og nasjonalgalleriet. Etter å ha tatt kabelbana opp og sett litt på området rundt slottet, tok me turen inn og fann ut at me ville gå ein tur i sjølve galleriet.


I nasjonalgalleriet i Budapest (Magyar Nemzeti Galéria) finn ein kunst frå renessansen og fram til i dag, så her er det noko for ein kvar smak. Med andre ord mykje å sjå, men med berre ein audioguide og dei aller fleste skilt på ungarsk, må eg ærleg innrømme at det ikkje var alt som blei forstått ;) Men ei flott bygning og mange like flotte kunstverk og detaljrike var det likevel.


Før me kom oss ned frå høgda, titta me nok ein gong utover byen. Det er ein fin by, og kanskje særskilt når ein får sjå den med ei utsikt som denne. Me tok ikkje bana ned, men det går an å gå på ein sti rett ved, noko me gjorde (måtte jo i same slengen traske over ei av "bruene" som går rett over kabelbana). Turen ned var ikkje særskilt lang, og vel nede blei det trikk til marknadshallen.

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Luisa - La Mar sa...

Så utrolig fint! Den byen kunne jeg virkelig tenkt meg å besøke.

Silje sa...

Alle dei byane me besøkte i sommar er fine, men Wien og Budapest er nok dei eg gjerne besøker endå ein gong :)

Legg igjen ein fin tanke