23. sep. 2015

Fine Lundsneset :)

Sidan me allereie hadde vore ute av huset ei stund då me på sundag tok bussen ut til Hundvåg og Lundsneset, tok det ikkje lang tid før me måtte ta oss ein rast. Me sette oss ned på ein stein i fjøra, tok fram sitjeunderlag, litt kaffi og grove vaflar med syltetøy. Ein fin start på turen i heilt herleg vêr!Gjekk litt langs fjøra, titta etter slipte glasbrot og kjente på lukta av tang og tare.

Før me gjekk vidare, fann me fram barnet i oss og kasta "flyndre", eller "fiskesprett" som det også blir kalla. Ingen av oss gjorde det så veldig bra, men min betre halvdel klarte å kaste ein stein som spretta fire gongar. Me får rett og slett øve litt på det der, så gjer me det kanskje betre neste gong.
Turstien på Lundsneset går både langs kysten og inn i skogen. Vidare på vår lille ferd såg me nokre artige og stilige kunstverk, og så er det så fint no når haustfargane verkeleg byrjar å vise seg :)


Gaukesyra låg tett i tett, grønt på grønt, inne i skogen, og snart kjem det til å vere ein haug med bjørnebær klare til plukking. Om nokre veker får me vel komme tilbake med eit spann og eit lokk.


Til slutt stoppa me opp for å sjå på steingardane og sauane som beita på det eine jordet. Drakk litt meir kaffi og var begge einige om at på Lundsneset er det endå meir å sjå, fleire små stiar å gå, akkurat som i Sørmarka. Gjekk bort til busshaldeplassen og tok bussen gratis heilt heim :)

3 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Sandra sa...

Så mysigt! Blev också sugen på att göra en utflykt nu idag bara för det!

Ida sa...

Haha, trodde det sto "siljeunderlag" og ikke "sitjeunderlag", så skjønte ingenting. ^^ Må lære meg å lese, tror jeg. Men det så fantastisk fint ut, Silje! Så godt med slike turer. :)

Silje sa...

Sandra: Vi hadde en helt herlig tur som gjorde godt både for kropp og sjel! Det er et eller annet med det å bare gå rundt i naturen, se på alt rundt og nyte skogens stillhet! :)

Ida: Ha, ha! Så vittig! :) Skjønner godt at du las det i farten ;) Og ja, turen var berre herleg! :D

Legg igjen ein fin tanke