28. juni 2023

Rundtur ved Tungenes




Messinglavet fangar alltid blikket mitt Den sterke, djupe guloransjefargen på steinane og svaberga ved kysten. Som gull i sollyset. Sundagsturen førre veke gjekk til nabokommunen Randaberg og ein rundtur ved Tungenes. Sola skein, men det var ikkje gloheitt og det blei ein kjempebra tur på svaberga, langs ei strand, ein liten grussti og til slutt eit stopp innom Tungenes fyr.



 
Med på turen hadde me nysteike scones, syltetøy og kaffi på ein stilig termos. Godt med ein liten rast på ei lita strand. Vidare på turen såg eg ein liten sommerfugl, me møtte nokre kyr som berre låg i graset og slappa av, passerte fleire svaberg og kjente det var godt å vere ute i heilt passe sommartemperatur. For denne junisundagen var akkurat slik: ikkje for varm og ikkje for kald.
 





Ikkje langt unna sjølve fyret, helste me på dei kule sauane som stod og heldt vakt på berget. Tihi, det heiter at "sauer er ålreite dyr", og eg vil påstå det stemmer ganske så bra! Ein liten selfie med fyret i bakgrunnen, og før me kom oss til parkeringa, kjøpte me alle kvar vår lille is i kaféen ved fyret.

Legg igjen ein fin tanke