20. jan. 2016

Kjøleskapskunst

Fyrste temaet i år av Monthly Makers, har vore avtrykk. Som med dei fleste andre tema, er dette noko ein kan tolke akkurat som ein vil: kanskje potettrykk, banke blomar inn i eit tøystykke, bruke stempel eller noko heilt anna. Sjølv har eg lenge hatt lyst til å prøve meg på enkel preging (embossing) på papir. Fann fram akvarellpapir og tapetkniv, printa ut nokre bokstavar og skar ut nokre bokstavar. Tok fram eit nytt akvarellpapir der eg leika meg med kaffi, pensel og kaffikopp. Har alltid syntest at avtrykk etter ein kaffikopp er ganske fint (på rett stad vel å merke, ikkje på ein fin duk eller liknande). Brukte denne enkle instruksjonen og ei sikkerheisnål då eg skulle prege.


Og slik blei resultatet til slutt. Rett og slett noko til å hengje på kjøleskapet, litt kjøleskapskunst saman med magnetar, bilete, postkort og små teikneseriestriper. Ikkje noko veldig stort, men eg er likevel nøgd med korleis det blei :) Dette er altså mitt bidrag til januartemaet av Monthly Makers.

14 fine tankar - legg igjen noko fint du også

aliciasivert sa...

Neej vad läckert att jobba med reliefer! Det blir ju såå snyggt! Och jag som älskar kaffe diggar det här bidraget lite extra :) Bra budskap att hänga på kylskåpet!

Silje sa...

Du er så god som kommer med så fine kommentarer, Alicia! :D Tusen takk ^^ Og jepp, det passer perfekt på kjøleskapet! :D

Ruth | HungryHeart.se sa...

Alltså, WOW vad fint!! Jag älskar ditt bidrag! <3 Roligt också att du gjorde dubbla avtryck både med embossing och kafferingar. Kaffe kan man dessutom aldrig få nog av, så det förtjänar verkligen en egen hyllningstavla!

Silje sa...

Tusen takk, fine Ruth! <3 Er så enig i at kaffe virkelig fortjener en egen liten hyllest, og hva passer bedre enn å henge det på kjøleskapet!? ;) Kjekt å se det hver gang man går inn på kjøkkenet :)

Mikaela sa...

Åh vad fint, är så jäkla sugen på att testa på embossing!! Måste göra det snart! Jättefint också med kaffefläckarna, tycker hela tavlan blir så mycket mer levande med ringarna och spillfläckarna :)

Silje sa...

Har lenge hatt lyst til å teste det selv, og temaet avtrykk var det lille puffet jeg trengte ;) Takk for kjekk kommentar, Mikaela! :D Er så gøy å følge med på Monthly Makers ^^

Anna María sa...

Vilken rolig tolkning och kul att du testade embossing!! Vill också prova det!

Silje sa...

Takk for det, Anna María! :) Embossing er enklere enn man tror, så prøv det! :D

Sandra sa...

Vad mysigt med lite kaffekonst i köket! Det har jag också på en tavla och det känns som precis rätt ställe att ha det på :) Tycker också att embossing verkar så roligt men har varit lite rädd för att testa för det ser ju så avancerat ut!

Silje sa...

Tusen takk, fineste Sandra! :) Er så enig i at denne passer perfekt på kjøkkenet! Tror det finnes flere måter, noen vanskeligere enn andre, å gjøre embossing på. Den instruksjonen jeg fulgte (link i innlegget) var veldig enkel, så det er bare til å prøve :D

Pernilla sa...

Så fint! Nu blev jag också sugen på embossing, blir ju en himla häftig effekt!

Silje sa...

Ja, ikke sant?! :D Tusen takk, Pernilla! :D

Wilda sa...

Det här gillar jag verkligen! Så kreativt! Jag skulle behöva ha en sån här på kylskåpet så jag påminns om att aldrig göra något på morgonen utan att dricka kaffe först, haha.

Silje sa...

He, he! Er så enig, Wilda! Kaffe om morgonen er jo omtrent det viktigste som finnes ;) Takk for fin kommentar! :D

Legg igjen ein fin tanke