24. jan. 2015

Papirprosjekt

Monthly Makers. "Kva er det for noko?", seier du kanskje då. Kort fortalt er det tolv svenske bloggarar som har gått saman om å kvar månad presentere eit tema som legg opp til at ein skal lage noko, skape noko. For kvar månad vil det vere eit nytt tema og ein ny bloggar som er "vert" for månadens tema. I januar er det Un vélo som er vert, og temaet er "papper", altså papir. Det må ikkje vere eit prosjekt med kun papir, men "med papper som utgångspunkt och/eller inspiration". Eg er ikkje den flinkaste viss eg berre skulle brukt papir i prosjektet mitt, til dømes origami, men eg er god på decoupage (slik som då eg gjorde dette prosjektet). For at det skulle koste minst mogleg, ville eg prøvde å ta utgangspunkt i papir og utstyr eg allereie hadde her heime. Litt vanskeleg å finne inspirasjon no i vintertida, så det tok litt tid før eg fann ut kva eg ville lage. Men etter eit søk på nettet på korleis ein best mogleg kan bruke opp papirrestar, fann eg fram til dette prosjektet. Eg leita fram papirrestar, reiv ut fine mønstre frå gamle magasin, fann fram måling, blyant og decoupagelim. Kjøpte eit lerret på Clas Ohlson for 59 kroner, og så var det berre til å setje i gong. Valde å halde meg til litt mørke fargar og ikkje så fullt så sterke som eksempelet eg brukte som utgangspunkt. Grunnen til det er at det då lettare å plassere biletet inn saman med dei andre som me har på gjesterommet, bilete som allereie er fulle av fargar og motiv. Men stilen passar rett inn, så eg trur det blir veldig bra når me får hengt det opp :) Fyrst teikna eg omrisset med blyant før eg så tok saksa fatt og klippa ut mange blad og ein fugl. Deretter limte eg papirbitane på med decoupagelim, og dagen etterpå måla eg det som skulle målast. Eg brukte ikkje fikseringsspray eller meir decoupagelim for å beskytte lerretet (biletet), men om ein vil sikra seg, så kan det vere smart. Resultatet er eg i alle fall nøgd med, og det tok ikkje lang tid heller. Eit perfekt prosjekt over to kveldar når ein får lyst til det. Dette er mitt bidrag i januartemaet av Monthly Makers.

5 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Alicia sa...

Åh, så kul att förena kollage och måleri! Det är bland det roligaste som finns. Vad roligt att du är med! :D

Silje sa...

Tusen takk, Alicia! Monthly Makers er et kjempebra initiativ, og jeg gleder meg allerede til neste utfordring! :D

Mikaela sa...

Vilka fina papper du har använt! De gör verkligen så mycket för bilden, underbart!

Sandra sa...

Haha men åh, fågeln! Så himla söt :D

Silje sa...

Mikaela: tusen takk! Prøvde å velge farger som passet sammen, noe som ikke var så enkelt siden jeg hadde veldig mange forskjellige farger på papirrestene. Men - det ble bra til slutt, ja :)

Sandra: tusen takk til deg også! Fuglen er laget av notetpapir, noe som passer her hos oss siden vi begge to spiller et instrument :)

Legg igjen ein fin tanke