25. feb. 2015

Gjenbruksprosjekt

Då eg fann ut at temaet for denne månaden i Monthly Makers var gjenbruk ("återbruk" på svensk), blei eg ordentleg glad. For er det noko som berre betyr meir og meir for meg, så er det nettopp gjenbruk og det å kjøpe brukt i staden for berre nye ting. Seinast i dag då eg var nedom sentrum ein tur, kjøpte eg nokre fint retrostoff i ein bruktbutikk og eit knallfint skjørt på Fretex. Her i heimen er det ein god del gjenbruk, som dette kjøkkenbordet som blei til ein kontorpult, fillerya av gamle T-skjorter og globuslampa i taket. Med gjenbruk som februartemaet, fekk eg lyst til å gjere to ting som eg lenge hadde tenkt å gjere: lage ei LP-klokke og hengje opp magasinhaldarar på veggen som ei lita hylle. Den siste idéen pinna eg på Pinterest for ein del år sidan, så no var det kanskje på tide å gjere noko med det. Mamma hadde nokre gamle haldarar heime, så me fekk dei, måla dei me måling me hadde her heime, og no manglar me berre nokre skruar, så er dei klare til å hengjast opp. LP-klokka er noko av det enklaste, og samstundes finaste, gjenbruksprosjektet som finst her hos oss. Me kjøpte ei brukt LP-plate på NMS Gjenbruk og urverk på Clas Ohlson. Før me sette saman alle delane, måtte me lage eit bittelitt større hol i LP-plata, og så måla me visarane gule med hobbylakk. Veldig nøgd me begge prosjekta, og rett ved magasinhaldarane heng jo oppslagstavla som også er gjenbruk av ei gammal bileteramme, noko fyll og gammalt gardinstoff. Og på tampen så sleng eg med eit bilete av globuslampa i same slengen, for den må jo vere det kulaste prosjektet med gjenbruk her i heimen :) Her kan de forresten lese litt meir om mitt syn på gjenbruk og loppisar, og dagens innlegg blir altså mitt bidrag i februartemaet av Monthly Makers.

11 fine tankar - legg igjen noko fint du også

aliciasivert sa...

ÅH VAD SNYGGT! Fantastisk färgkombination mellan den turkosa väggen, mattsvarta vinylen, röda klisterlappen och gula visarna. Jag älskar det! Vaserna du har på bänken under är också så vackra. Minns du var du hittat dem?

Silje sa...

Tusen takk for fin kommentar, Alicia! :) Vi likte også veldig godt fargekombinasjonen, og det var derfor vi brukte akkurat den LP-plata ;) Vasene er kjøpt på Søstrene Grene her i byen :)

Mikaela sa...

Vad kul att du också återbrukat en LP-skiva som Annica! Jättesnyggt! :)

Julianne sa...

Mitt gjenbrukshjerte gløder! Takk for en herlig ny ide! Vinlyklokke kommer til å skli inn her som hånd i hanske! :D Flere tips takk! Hihi

Susanne Johansson sa...

Här har du många fina återbruk. Gillar din tanke med att sätta tidningsmapparna på vägen åt ett annat håll. En annan sak som jag gillar var den nedersta bilden med karttavlan och lampan.
http://pysselqvinnan.se/

Silje sa...

Mikaela: Ja, vi hadde snakket en stund om å lage en LP-klokke, og med temaet gjenbruk var det bare til å sette i gang :)

Julianne: Hi,hi! Digger det meste av gjenbruk, så det blir nok mer litt etter litt ;)

Susanne: Tusen takk! Globuslampa er nok noe av det fineste vi har her i hjemmet!

Ida sa...

Elsker sånt! Elsker å kunne lage, forbedre eller "omdanne" noe gammelt til noe nytt. Lampen var kjempekul!

Ida Örndotter sa...

Åh, LAMPAN. Wow, vill ha en likadan, så himla fin!!

Silje sa...

Ida: Ja, det er skikkelig gøy med gjenbruk, og så er det jo et pluss at det er miljøvennlig! :D

Ida Ö: Vi er kjempefornøyde med den lampen! Resultatet ble like bra som det vi så for oss, om ikke bedre! :)

Alviti sa...

Så mycket fint du gjort!

Silje sa...

Tusen takk! :D

Legg igjen ein fin tanke