6. jan. 2023

2022 i tolv bilete


Sjette dagen i 2023, det er på tide å oppsummere fjoråret. Tenkte eg skulle gjere slik eg har gjort dei siste åra – med tolv bilete – men prøve å vere litt kortare. Framheve det viktigaste. Også 2022 var innimellom ein berg-og-dal-bane, og det starta med restrikasjonar og eit bookingssytem frå helvete. Heldigvis tok det seg opp, me hadde ein knallfin sommar med interrailtur, og i august byrja eg i eit årsvikariat ved Vitenfabrikken. Januar i fjor starta med ein roleg nyttårsmorgon med lesing og strikking. Me spelte "Takenoko", gjekk Mjughaugturen, sesongfinalen av Endeavour, konsert med Stavanger Symfoniorkeser på NRK Nett-TV, byrje på leseutfordringa #readchristie2022, sjå finaste Moonrise Kingdom, gleda i vintersola, ta tredje stikk, REKO-ringen og fleire morgonar med stearinlys og lesing.



Februar: snøklokkane byrja å poppe opp, ein minitur i snøvêret og sidan innom kunstmuseet, nytt strikkeprosjekt, nytt orkesterprosjekt, bowle med mannen min og broremann, sjå kosekrimserien Hetty Wainthropp Investigates, skryt frå badegjestane på jobb, fastelavnssundag, høyre på musikalmusikk medan eg vaska på jobb, nyheitene om invasjonen i Ukraina og vår tur til å få "den der sjuka".



Mars: puslespel, gjenlesing av den aller besteste boka Red, White and Royal Blue av Casey McQuiston, bokklubbmøte, fleire snøklokkar, gå Husabøturen der me såg fleire fine sauar, klippe håret, filmkveld hos eit venepar, teste ut Afternoon Tea på GamlaVærket, lilla og kvite krokusar, seie opp jobben i svømmehallen og filmmusikkkonsert med orkesteret.



April: soloppgang over svømmehallen, bowle i lag med heile familien, gå ein liten tur rundt Vannassen i lag med broremann, tre nye bruktkupp, filmnostalgi då eg såg Kamilla og tyven, hekta på å lese Herriot-bøkene, heimelaga pasta carbonara på bursdagen min, kjempeflott bukett og helsing på døra av ei god veninne, kaninar på Hundvåg, "Påskelabyrinten" og ei ordentleg hyttepåske med rosa himmel over Moslivatnet, te og filmen tick, tick...BOOM! i lag med ei veninne og kinotur med ei anna veninne, påskekrim, mykje lesing, Heartstopper på Netflix, balkonglesing og Hans Zimmer-konsert i Oslo.



Mai: sundagstur med sol i andletet, laurdagsmiddag og god sitronostekake på Sola, søtaste lamma oppe på Ullandhaug, bunad og mangopai på 17. mai, meir strikking, rosa blomar på trea overalt, komedien Some Like it Hot, sundagstur i Rogaland arboret med piknik under trea, ete ute på restaurant for å feire mamma og pappas rubinbryllaupsdag, fredagsmakronar og feire ullbryllup.



Juni: kule Midgardsormen over Frøylandsvatnet, Vamps Våken drøm på teateret med familien, lese i det grøne ved Vannassen, orkesterkonsert, besøk av Zalo som gjerne var med å ete frukosten med oss, strikke ein sommartopp, meir balkonglesing, teste ut det artige spelet "Imagine", kinobesøk, Gladmatfestivalen med ei veninne og min siste dag i svømmehallen.



Juli: mange timar ute i sola ein dag ved Vannassen, teste ut Skjæveland Gardsutsalg, den årlege Kronen Gaard-middagen, vassliljer, elles togtur i England med så mykje gøy å sjå og oppleve (sjekk ut alle innlegga eg la ut i haust under emneknaggen "reise", Christie og Herriot var to av dei store høgdepunkta) og avslutta månaden med besøk på Heddas gård.



August: meir sommareferie, tog tur-retur Sunnmøre der me besøkte svigers, Bybadet i Ålesund, Devoldfabrikken, bruktbutikken Kyrkjetorget, finaste Stolt Mat, august var ein god lesemånad, hyttetur og bading i Moslivatnet, treffe nokre venar ute ein kveld, balkonglesing med vår flotte lanterne, nok eit besøk av Zalo som diggar frukost, nytt album frå Markéta Irglová og byrje i ny jobb på Vitenfabrikken.



September: fortsetje å lese på toget til og frå jobb, ete ute i Sandnes sentrum om tysdagane før orkesterøvingane, spele "Azul", utandørskonsert på Heddas, piknik i den botaniske hagen, avdelingssamling ute på Mosterøy, ete på restaurant med kollegaene mine, lese ut The Reading List, besøke Garborgheimen, prate om strikking og synge på ein Kaptein Sabeltann-låt i lunsjpausen i lag med ein kollega, musikalen Matilda på Folketeateret i Oslo, tur rundt Stokkalandsvatnet og skaparfestivalen.



Oktober: laurdags- og sundagstur med krøllebølle, haustblad på bakken, lese ei bok om bøker og leseglede, sundagsmiddag og kortspel på Sola, fortsetje å sjå Ringenes herre-filmane, haustferie med fullt trøkk på jobb, superkoseleg å ete middag, prate, le, strikke og drikke te med to gode veninner midt i vek, ny strikkatopp, vakker soloppgang langs togskjenene, gå Heddåturen med nydeleg haustfargar overalt, spele konsert med orkesteret, sjå Carmen i konserthuset med ei god veninne og ete heimelaga viltkarbonadar til middag.



November: Solamessen, lage heimelaga scones og clotted cream, kjempekoseleg å besøke eit venepar etter jobb på torsdag, så mykje god prat og herleg latter, musikalen Så som i himmelen i konserthuset (det er ei av dei største musikalopplevingane for min del), feire farsdagen heime på Sola, svømme i Austrått svømmehall, italiensk avfelling på ein pastelldraum, julemarknad på Varatun gård, tur i Melsheia med mannen min, broremann og Balto, stjernedagen og trombonespeling på jobb og byrje å høyre på julemusikk.



Desember: kinokonsert med ein tjue år gammal film (den andre Harry Potter-filmen med live filmmusikk i konserthuset), julekakebakeverkstad, opning av astronomiutstillinga, vinterlysa i Langgata, dynesundag med god kaffi og kjekke bøker, heimelaga vegetarlasagne, mormorserviset, latter og mykje prat i lag med eit venepar, bake lussekattar, få med oss UiS sin julekonsert, stikke innom Heddas gård etter å ha vore på Jørpeland med litt av tantes flyttelass, tur rundt Mosvatnet i nydeleg vintervêr, gode varer frå REKO-ringen, julekonsert med Bugge Wesseltoft, ein akkurat passe roleg og finfin juleferie, treffe ei av mine beste veninner i løpet av ferien og feire nyttår med knallgod pizza og filmen Glass Onion: A Knives Out Mystery.

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Anna sa...

Bak disse 12 bildene finnes det et helt år som er så rikt på fine øyeblikk. Det er koselig å være innom her og følge med på de! Takk for at du deler og godt nytt år!

Silje sa...

Set veldig pris på kommentaren din, Anna! :) Ikkje berre berre å velje ut tolv bilete, for det er ingen tvil om at det blei tatt ein del bilete i fjor som åra før ;) Og så utruleg kjekt å høyre at du stadig kjem innom for å lese det eg skriv i lag med bileta eg legg ut. Godt nytt år til deg også! :D

Legg igjen ein fin tanke