17. mar. 2015

20 fakta på ein tysdag

Julianne, ho som skriv bloggen tusenogenhatt, har utfordra meg til å lage ei liste med tjue fakta om meg sjølv. Tidlegare har eg skrive dette innlegget om mine "kuriositetar", men eg skal nok likevel klare å finne tjue fakta om meg sjølv som er meir eller mindre interessante, morosame eller heilt vanlege. Eg er ikkje så god på å sende slike utfordringar vidare, men eg vil oppfordre de som leser dette til å lage ei slik liste sjølv :) Her kjem mine, meir eller mindre interessante, tjue fakta:

1. Den musikalen eg nok kan aller best, er Jesus Christ Superstar. Mamma har heile musikalen på LP, og det er så vittig at eg liker og høyrer på musikk som mamma høyrde på tidleg på 70-talet

2. Biblioteket i heimkommunen min hadde ein Harry Potter-klubb då bøkene og den fyrste filmen nettopp hadde komme ut. Me kledde oss ut, snakka litt om bøkene og fekk sjå den fyrste filmen på ein førpremiere i Stavanger (stor stas for ein elleveåring). Men det er fyrst no, dei to-tre siste åra, at eg verkeleg er blitt hekta!

3. Songane frå dei fyrste Kaptein Sabeltann-filmane, kan eg enno. Eg høyrer på dei innimellom medan eg syng av full hals.

4. Før eg jobba som korpsinstruktør og badevakt, var eg skrankevakt på biblioteket i Sola. Med kun fem minutt på sykkel, var nok biblioteket min andre heim ei stund (ikkje berre på grunn av jobben, men også fordi eg las veldig mykje gjennom oppveksten)

5. Eg er lettrørt. Punktum. Så sjølv om filmen Up frå 2009 er ein av mine favorittar, slit eg med å sjå den om igjen fordi eg veit at eg kjem til å hikste gjennom heile åpningssekvensen (sjå den her)

6. Eg har dykkerlappen, og den tok eg då eg var på Zanzibar saman med klassen min frå folkehøgskulen

7. Min bror er fødd akkurat to år, to månadar og tjueto dagar etter meg (og nesten to timar)

8. Å ha håret i hale er noko av det verste eg veit. Eg måtte ha det då eg gjekk på jazzballetten, og eg hadde vel ein strikk i håret i gymtimane. Og viss eg får hjelp til å lage ein fin dult eller noko, kan det gå, men elles...nope!

9. Konfirmasjonspengane mine brukte eg på ein Conn 88HO, med andre ord ein trombone. Eg har den enno :)

10. Snøklokker er vårteikn nummer ein, og eg veit ikkje kvifor, men eg synest dei er så himla nydeleg!
11. Dataen min har eg hatt i fem og eit halvt år, mobilen min i fem. Å kjøpe brukt, finne ein ny måte å bruke ting på, fikse noko som er ødelagt eller bruke noko så lenge ein kan, meiner eg me alle kan bli betre på. Bruk-og-kast-mentaliteten er her hos oss noko sånn som "bruk-og-bruk-litt-til" :)

12. Eg har aldri besøkt Sverige

13. Den finaste fargen er kongeblå. På ein god andreplass kjem raud, sånn sterk knallraud.

14. Kaffi er kvardagsglede, men fram til eg var seksten, smakte det pyton. Eg byrja å drikke kaffi på seminarhelg med ungdomsorkesteret, mest fordi eg ville vere litt tøff. Plutseleg var kaffi veldig godt, og eg er nok blitt ei lita "kaffikjerring"

15. Uansett kor varmt det er ute eller inne på soverommet, må eg sove med dyne over heile meg. Okei, ikkje over hovudet, men heilt frå føtene og opp til over skuldrene.

16. Bunaden min er det vakraste eg har, og det at mormor sydde den sjølv til sitt bryllaup for snart seksti år sidan, er noko heilt spesielt.

17. Då eg var yngre, samla eg blant anna på små delfinting, viskelêr og klistremerke.

18. Eg er kresen, veldig kresen, når det kjem til mat. Det har blitt betre med åra, men når det gjeld frukosten, er det ingenting som kan slå blautkokt egg på rista brød.

19. Britisk krim er den aller, aller beste, og eg er veldig svak for seriar som Poirot, Midsomer Murders, Inspector Lewis og Silent Witness for å nemne nokre.

20. Og til slutt: eg har sett alle Wes Anderson sine filmar bortsett frå ein. Dei er så rare, herlege, vittige og underfundige. Sjå dei!

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Synne sa...

Åååh, jeg er også kjempeglad i britisk krim (har faktisk Poirot-planer med en venn i kveld!), og jeg strigråter når jeg ser UP, og jeg er også veldig glad i Wes Anderson, og jeg husker også en masse gamle musikal- og barnesanger, haha! Så gøy å lese!

Silje sa...

Poirot, både i bøkene og i TV-serien frå 1989-2013, er heilt fantastisk! Veldig kjekt å høyre at det er andre enn meg som lar tårene renne av "Up", som liker Wes Anderson og som hugsar barne- og musikalsongar! :D Takk for ein herleg kommentar, Synne! :)

Legg igjen ein fin tanke