25. mai 2014

Topp 5 – 80-talssongar

Etter nokre hektiske dagar, er me no vel losjert her på Sola. Ein kan jo trygt seie at me kom litt skeivt ut på fredag i og med at flyttebilen var nesten tre timar forsinka! Men med litt berehjelp i går, var me til slutt på vegen i retning Stavanger/Sola klokka fire i går. Då hadde me bore, vaska, rydda og organisert sidan klokka ni om morgonen. Og vore ein tur på bossplassen, Fretex og skulen. Kom heim til god middag, før me bar inn akkurat det me trong. Dimed har det blitt mykje bering i dag også. Men det har gått relativt greitt, så no sit me og lagar hugseliste for turen vår. Tenk – berre to dagar igjen! Sånn elles så er det jo sundag i dag, og med det nok ei topp fem-liste. Det blir vel den siste på ei stund; trur ikkje eg "stressar" med det medan me er ute og reiser ;) I dag blir det mine favorittsongar frå 80-talet. Å, gurimalla, mange rare, vittige, harry og artige songar frå dette tiåret! Kjenneteikn: synthesizer, saksofon, modulasjon. Her er det mange songar å velje mellom, til dømes "Take On Me" med sjølvaste a-ha, Grand Prix-låta "La Det Swinge" (den vann jo konkurransen i 1985), "Live is Life" med eit trommeriff i byrjinga som er lett å kjenne igjen, ja, denne lista er ganske så lang. Songane på mi liste er kanskje ikkje dei "folk flest" tenkjer på når dei tenkjer på 80-talet, men det er i alle fall songar som eg av og til høyrer på og koser meg med:

"NeverEnding Story" med Limahl - modulasjon, høgt hår på artisten, eit refreng som er lett å syngje med på. Kan det bli betre?! Og nei, eg har (enno) ikkje sett filmen, men same namn altså, som songen er frå ;)

"Nothing's Gonna Change My Love For You" med Glenn Medeiros - hugser enno eg høyrde denne på programmet Gylne Tider som gjekk på TV2 ein gong på byrjinga av 2000-talet. Songen opnar med ein saksofonsolo, og resten av songen er nokså klissete, men akk så songbar og nostalgisk 80-talet.

"Tarzan Boy" med Baltimora - det er ikkje lenge sidan eg oppdaga denne klassikaren frå 1985, men gurimalla, så fengane refreng. Ha, ha! Eg tar meg sjølv i å gå rundt og syngje: "oh oh oh oh...", for dette er eit refreng som alle kan syngje til.

"A Heart In New York" med Art Garfunkel - songen passar perfekt no som me snart er i NY. Saksofonen som kjem midt i songen gjer jo verkeleg sitt for å skape ei ekte 80-talsstemning, og stemmen til Garfunkel er nydeleg

"Kyrie" av og med Mr.Mister - rett og slett berre ein ordentleg kjekk song å høyre på :)

Legg igjen ein fin tanke