9. okt. 2024

The Orchard Tea Garden


Tok det ganske roleg den fyrste dagen vår i Cambridge. Eller, heilt roleg var den ikkje sidan me tok oss ein gåtur til ein nabolandsby, men stort meir enn det på planen hadde me ikkje. Skulle gå eit stykke langs elva Cam og stoppa ganske raskt, for berre sjå den gamle, fine brua! Den var designa av William Etheridge og blei bygd av James Essex i 1749. Wooden Bridge er det eigentlege namnet på brua, men den blir kalla Mathematical Bridge på grunn av den matematiske strukturen der tømmera støttar seg sjølv. Fascinerande! Langs elva var det i tillegg fine kyr som beita, det var solstolar foran ei bustadblokk, me såg ei hegre og ikkje lenge etterpå ein liten svanefamilie i graset.




Landsbyen me skulle gå til, var Grantchester. Høyrest namnet kjent ut?! Jepp, det har du rett i, for NRK har nemleg sendt den britiske krimserien Grantchester på skjermen, og landsbyen ligg altså ikkje langt utanfor Cambridge sentrum. Ein akkurat passe lang gåtur midt i ferien.



Min betre halvdel hadde titta litt på kartet og funne ein kafé han tenkte me kunne besøke. The Orchard Te Garden var litt meir enn berre ein kafé, for det er ein stor hage med epletre, mange sitjeplassar og veldig avslappa stemning. Det var lang kø inne i huset der ein tinga maten, men til slutt sette me oss ned ved eit bord ute i hagen med cream tea (eg juksa og hadde cappuccino ved sidan av sconesen). Maten var god, og etterpå sat me der ei stund og las, berre naut det å ha ferie.

Legg igjen ein fin tanke