29. mai 2017

Spasertur i Gamla Stan

Så vidt landa og tilbake i Stavanger igjen. Aller fyrst: gratulerer med korallbryllaupsdagen, mamma og pappa – de er best <3 Før måndagen er heilt over, vil eg berre få dele nokre bilete frå vår lille spasertur i Gamla Stan. Etter to fly og eit flytog, var me framme i Stockholm sentrum halv tre på laurdag (midt på dagen). Etter å ha lagt frå oss tinga våre på hotellrommet og skifta til lettare klede, fann me ut at me ville sjå oss litt omkring i gamlebyen. Små gater, gamle bygg og brustein.


Sola stod høgt på himmelen, og før me traska vidare, tok me ein liten pause i bakken med is frå Stikki Nikki. Og eg må berre seie: for ein is! Me åt tre kuler på deling: ei med grapefruktsorbet, ei med sjokolade og ei med kjeks og vanilje. Som du kanskje ser så var dei tre kulene store! Absolutt mykje for pengane, og ikkje minst så var isen knallgod. Ikkje langt unna såg eg denne lille og koselege kaféen. Tenk å sitje her og diskutere alt og ingenting over ein kopp eller to med kaffi.


Plutseleg dukka det opp ein Gudrun Sjödén-butikk. Sidan me skulle rekkje noko seinare på kvelden, stakk me ikkje innom akkurat den butikken (men eg hadde jo så klart sett meg ut ein annan som låg endå nærmare hotellet me budde på). Ein butikk selde frimerke i haugevis og mannen min sa at eg berre måtte ta bilete av denne grøne rikstelefonen; han syntest den var kul!


Staselege bygg så me mange av, blant anna Svenska Akademien og Stockholms slott. Traska rundt i varmen, titta på fargerike hus, kjente på folkelivet i gatene. Det har vore nokre fine dagar i Stockholm, og fleire bilete vil komme her på bloggen litt etter litt. Tenkjer eg kjem til å lage nokre blogginnlegg som eg kan publisere på førehand medan me er ute på tur neste månad (oi, det er berre dryge to veker til me drar av garde). Og i morgon er det tilbake til jobb og kvardag igjen :)

Legg igjen ein fin tanke