13. nov. 2015

Akropolis i Lindos

På den fjerde dagen vår på Rhodos, tok me lokalbussen til Lindos, ein tur på ein liten halvtime. Omtrent alle husa i Lindos er kvite, og stranda skal visst vere utruleg fin. Det får me ha til gode, for me ville "til fjells" for å sjå akropolis. Akropolis er ei nemning på høgborgene i dei eldste byane i Hellas. Den mest kjente er nok den i Athen. I Lindos kunne me sitje på eit esel for å komme oss til toppen, men me tok beina våre fatt. Mange trappetrinn å gå, men det var jo ein del av opplevinga.


Fantastisk utsikt då me fyrst var komme oss heilt til toppen. Og som om ikkje ruinane og utsikta var nok, så var det mykje å sjå i fjellveggen også. Vêret var i tillegg akkurat passe med nokre vindkast innimellom slik at me ikkje blei altfor varme, særskilt på veg opp til akropolis.


Kan nok ikkje påstå at eg før turen vår til Lindos las noko særskilt om byen eller om akropolis. Men eg synest jo likevel det er interessant og fascinerande å gå rundt og sjå, det er jo som å vere i eit heilt anna hundreår! Her kan de lese om Lindos viss de vil vite meir om byen og ruinane.


Til slutt eit par bilete med nokre små detaljar, blant anna esla og noko me syntest var litt morosamt: nemleg skilt til dei forskjellige plassane i Lindos, og der var også eselplassen nemnt ;) Då trur eg at eg har delt dei fleste høgdepunta frå turen vår til Rhodos. I same slengen: god helg!

2 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Ruth | HungryHeart.se sa...

Vilken härlig resa det ser ut att ha varit! Och vilken fantastisk färg på vattnet!

Silje sa...

Kunne fint ha reist tilbake nå med en gang når man ser hvor grått og trist det er ute! Men vi får kose oss med stearinlys og en god kopp kaffe, for det hjelper litt det også :)

Legg igjen ein fin tanke