25. mai 2015

Kvardagsmagi

Temaet denne månaden av Monthly Makers har vore magi. Ikkje eit spesifikt materiale eller ein spesifikk teknikk å jobbe ut frå, men rett og slett noko meir abstrakt. Magi kan vere så mangt, og bidraga til dette temaet har vore alt frå det å lage ein ring som glitrar til å lage kimonoar. Som så mange andre er magi noko eg verkeleg tenkjer på i samband med Harry Potter-verda. Eg har lenge hatt lyst til å lage eit broderi med sitat henta frå ei av bøkene eller ein av filmane, til dømes eit slikt som dette eller dette. Mai månad har, lik som april, vore travel med både oppgåveskriving og bryllausplanlegging, så difor blei det noko veldig enkelt: ja, det blei eit broderiprosjekt, men berre med nokre få bokstavar, utan å brodere noko anna. Så håper eg at eg kan brodere eit litt meir avansert prosjekt seinare, og også bruke ei broderiramme for å sleppe at stoffet strekk seg. "Accio" er ein trylleformel ein bruker for å tilkalle ein viss gjenstand, i mitt tilfelle er det kaffi. Kaffi er jo magi i seg sjølv i kvardagen, og så var det litt artig at mønsteret på stoffet liknar kaffiflekkar. No manglar eg berre eit slikt krus, så er det heile komplett når eg sit og les og drøymer meg vekk i magien si verd. Dette lille broderiet er mitt bidrag til maitemaet av Monthly Makers.

4 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Mikaela sa...

Åh jag älskar det här! Jag skulle verkligen också ha behövt lite accio kaffe de senaste veckorna, trots att jag inte ens vanligtvis dricker kaffe. Jättefint!

Silje sa...

Tusen takk, Mikaela! Kaffe er alltid en god idé :D

Alicia sa...

Åååååh, detta är för fantastiskt! Jag trodde min favoritgrej i hela världen var kombinationen Harry Potter och broderi, men inser nu att det blir ÄNNU mer magiskt om en adderar kaffe! De tre bästa grejerna jag vet. Så fint, härligt, och kul att vi tolkade temat i samma material och teknik ;)

Silje sa...

For en kjempefin og herlig kommentar, Alicia! Tusen takk! :) Dine broderier er jo superfine, mitt er litt mer enkelt. Men ja, Harry Potter og kaffe er jo to magiske ting, så det passer rett inn i temaet :D

Legg igjen ein fin tanke