22. juni 2014

Om det å bake sjokoladestenger

For oss er sjokoladestenger eigentleg jul. Me baker dei kvart år som ein del av julebaksten. Då mamma spurde oss om me kunne bake dei til minnestunden etter mormor si gravferd (som er på onsdag), var me likevel ikkje i tvil om at dette skulle me gjere sjølv om det ikkje er jul. Mormor bakte alltid desse til jul, og me var ofte med å lage dei. Den er rett og slett blir ein klassikar i familien, og den bringar fram så mange fine minne om mormor. Så i dag har me altså stått på kjøkkenet med forkle og bakt til den store gullmedaljen. Forresten: frå og med denne sundagen vil eg ikkje lenger dele topp fem-lister, men heller dele nokre lister over fine ting (slik som eg har gjort på tilfeldige dagar før), rett og slett små gledespunkter frå veka som har gått. Sjølv om me kanskje ikkje er heilt på topp om dagen, så har eg nokre punkt på lista mi denne sundagen i juni:

✦ bake sjokoladestenger til ære for mormor – det blei to heile brett og bittelitt til
✦ fine ender på tur
✦ høyre på høyrespelet "Tordivelen flyr i skumringen" – så mange gode minne, og like spennande etter så mange år
✦ kjekke tips frå Girl with Curves, ein av mine favoritbloggarar
✦ alt det me opplevde på turen vår, ja, rett og slett turen i sin heilskap
✦ å oppfylle ein av mine store draumar, nemleg det å sjå ein musikal på Broadway (og til saman blei det jo tre; to på Broadway og ein Off-Broadway)
✦ eg er ordentleg svak for slike rørande historier (sukk, kjærleik og bryllaup altså)
✦ det faktum at kjærasten har fått seg jobb som lærar ved universitetet her i byen
✦ allereie ein månad sidan, men eg må likevel dele denne artikkelen frå firdaposten.no, for mi fine kusine er ei av dei artikkelen handlar om
✦ "Det er ikke synd på mine barn"
✦ berre vandre rundt og nyte sommarsola saman med verdas finaste i arboretet
så himla fin kunst

Legg igjen ein fin tanke