25. apr. 2012

Bokmål, nynorsk eller dialekt?

Nå e eg komt t et punkt der eg lure på om eg ska skifte målform eller skrive rein bokmål eller om eg ska fortsette i samme gate og skrive på dialekt her på bloggen. Hørte fra ei i klassen at hu syns d e sjarmerende at eg skrive på dialekt, så d e kanskje ikkje så gale, d :) Samtidig e d kanskje lettere for alle å forstå ka eg skrive hvis eg skrive på bokmål. Ikkje for d; eg tror de fleste forstår essensen av d eg skrive sjøl om d e på dialekt. Grunnen t at eg også vurdere å skrive på nynorsk e at t høsten ska eg studere nordisk språk og litteratur og då må to av mine fire eksamener være på mitt sidemål (som altså e nynorsk). Hadde jo vært litt artig å ta d som ein utfordring og samtidig, kanskje, bli bedre i nynorsk slik at eg e forberedt t høsten. Har også vurdert tanken på å skrive de fleste innleggene på dialekt, men at kanskje to innlegg i måneden e på nynorsk. Eller blir d litt rotete?! Eg har ikkje bestemt meg ennå, så for de som lese dette: kom gjerne med forslag :) 

6 fine tankar - legg igjen noko fint du også

Vibeke SK sa...

Jeg synes du skal holde på dialekta di Silje! Er som om jeg hører deg snakke når jeg leser det du skriver. Både bokmål og nynorsk er greit nok, men er ikke så mange som konsekvent velger å skrive dialekt, så det blir sjarmerende også! Ha en super onsdag på Sørlandet :-)

Silje sa...

Tusen takk, Vibeke! Då ska eg svare deg på dialekt og sei at eg ska tenke på d ;) Men kjempefint å se at någen syns d e kjekt at eg skrive på dialektå mi :) Ha ein super onsdag dåkke og!

Randeberg sa...

Jeg skriver bokmål på bloggen, mye fordi jeg vil holde på skrivekunnskapen, i og med at jeg skriver lite bokmål ellers. Er egentlig litt redd for å begynne å stappe dialekt inn i bokmål om jeg ikke skriver rent bokmål én plass, nemlig på bloggen.
I tillegg har jeg mange som leser som snakker alle slags andre dialekter, og da er det fint å skrive på bokmål.

Men, så er det jo fint å holde på dialekten også da, så hva du velger å gjøre må nesten være opp til deg, og hva du mener bloggingen gjør for deg som "skribent".

Silje sa...

Veldig fint å få høre flere synspunkt på dette området :) Selv skriver jeg bokmål på skolen (dvs. alt fra notater til innleveringsoppgaver). Må si det er litt fint å kunne skrive på dialekt her, for det er jo slik jeg egentlig snakker. Men jeg skal i hvert fall ikke blande nynorsk, bokmål eller dialekt inn i et og samme innlegg! :)

Pantertante (gamlis) sa...

Jeg er gammeldags, skriftspråk er en ting, dialekt en annen. Det finnes i mine øyne ingen konflikt mellom å holde på dialekten sin og den skriftlige målformen en velger.
Men med det sagt Silje - jeg er sikker på at folk leser samme hva du velger!

Silje sa...

He, he! Men nå vurdere eg rett og slett å fortsette med dialekt, men at eg av og t skrive på nynorsk om enkelte ting som interesse meg. Så får eg trent meg fram mot høsten :)

Legg igjen ein fin tanke